Land Rover Defender Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept

Nedavno je objavljeno da će proizvodnja “lend rover difendera” zauvek prestati krajem ove godine. Bez obzira na to, popularnost ovog terenca se ne smanjuje. Najnoviji primer za to je proizvod firme Kan dizajn (Kahn Design) koji je prepravio “difendera” u pravo borbeno vozilo sa duplom zadnjom osovinom, odnosno sa šest točkova.

Prava oznaka ovog modela je “leteći lovac” (Flying Huntsman 110 WB 6×6 Concept), zasnovan na produženoj verziji“difendera 110″ koji je Kan dizajn već prepravljao. Izmene su brojne; pre svega je unapređeno ogibljenje, kočni sistem a auto je dobio i ojačanu šasiju koja će bez problema moći da nosi tešku blindiranu karoseriju po standardima B4, B6, B6 plus i B7.

LEND ROVER

Za pogon ovog borbenog vozila zadužen je GM-ov V8 motor zapremine 6,2 litre sa 435 “konja” a snaga se prenosi na sve točkove preko šestostepenog menjača.

U poređenju sa standardnim modelom, Kan dizajn je produžio i haubu za 400 mm, dok je zadnji deo vozila produžen za 800 mm. Istovremeno, kompletna karoserija je proširena za 150 mm.

Uskoro bi trebalo da počne i proizvodnja u limitiranoj seriji i to u pet različitih varijanti – sa četiri i šest točkova, sa mekim krovom kao i u pik-ap varijanti. Sve u svemu, ideja da se napravi konkurent “mercedesu G63 AMG 6×6″ je prilično uspela.

PALANKA DANAS U SARADNJI SA AUTO MAGAZINОМ

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/land-rover-defender-flying-huntsman-110-wb-6x6-concept/