ЛАПТОП РАЧУНАРИ НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ

Програм „Миграције за развој“ (ПМЕ), немачко-српске развојне сарадње коју имплементира ГИЗ и Представништво Фонда за образовање Рома у Србији доделили су 16 лаптоп рачунара најуспешнијим ученицима и студентима у оквиру пројекта унапређивања могућности за интеграцију и образовање Рома у Србији, поспешивање запошљавања младих Рома и реинтеграцију повратника у Србију, саопштили су ГИЗ и Фонда за образовање Рома.

Донација лаптоп рачунара, као и догађај који је тим поводом уприличен, имају за циљ да подстакну кориснике у учењу и редовном похађању средње школе и факултета, као и да им додатно помогну у развијању њихових професионалних вештина за будући посао. Рачунаре ће користити и њихова браћа и сестре, па је на тај начин укупно 39 корисника укључено у ову донацију. Такође, у питању је веома важна подршка намењена младим људима који су враћени по Споразуму о реадмисији из Немачке и других земаља западне Европе, као и подршка у њиховој реинтеграцији у образовни систем Србије.

Међу овим вредним ученицима се нашло двоје из Смедеревске Паланке који су добили лаптоп за своје напредовање у образовању, а то су  Давид Тахири и Александра Јањић.
Давид Тахири ССС пекар, виљушкариста и слободан уметник портрета и карикатуриста, Александра Јањић је студент на другој години струковних студија туризма.

Фото:роминфомедиа

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/laptop-racunari-najuspesnijim-ucenicima-i-studentima-romske-nacionalnosti/