ЛАСТА СЕЛИ СТАНИЦУ У БЕОГРАДУ

Радови на уклањању аутобуске станице „Ласта“ у Београду увелико су у току. Уклоњени су пратећи објекти саобраћајне оперативе, демонтирана станична ограда. Путнике сада највише брине где ће убудуће чекати аутобусе.

Са ширењем „Београда на води“ делови станичне зграде нестају, а ускоро ће бити донета одлука о премештању полазака, који ће се према најавама одржавати са БАС-ове станице. Из „Ласте“ наводе да ће се радови спроводити сукцесивно, и да ће се одавде полако измештати запослени, инвентар, опрема… А када буду обезбеђене локације са којих ће се обављати приградски превоз, аутобуси „Ласте“, „Ластре“ и „Стреле“ кретаће са других перона.

– Још не знамо како ће све да функционише и који поласци ће одакле кретати – истичу из „Ласте“. – Секретаријат за саобраћај би требало да донесе ту одлуку, а ми само да се ускладимо и организујемо да то премештање за путнике и запослене протекне што безболније. Верујемо да ће међународне аутобуске линије кретати са БАС станице. Ипак, приградски саобраћај остаје недефинисан. А то је велики проблем, пошто највећи број путника управо користи те линије.

 Када је пројекат „Београд на води“ почео и када се сазнало да ће „Ластина“ станица бити порушена, постојало је неколико опција где је могуће да се почетни терминуси преместе. Говорило се тада о могућности да Аутокоманда послужи као почетна станица, Трошарина, или чак станица на углу Војислава Илића и Устаничке.

Где ће житељи приградских општина чекати аутобусе, знаће се средином лета, када коначну одлуку донесе Секретаријат за саобраћај.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/lasta-seli-stanicu-u-beogradu/