ЛЕДЕНИ ДАНИ ЗА БОЖИЋ

Према тврдњама метеоролога, ово ће бити једна од најхладнијих зима у овом веку, јер ће и између два ледена таласа температура веома ретко бити изнад нуле.

Већ за Божић биће веома хладно, јер ће се минимална температура у појединим нижим пределима спустити и до -15, а на планинама чак и до -22 степена. Очекује се и велика количина снега. Међутим, и након празника, све до почетка марта, прете нам још три ледена таласа. После сваког тог таласа следи, условно речено, отопљење, јер и тада ће температуре бити око нуле, у најбољем случају.

 

 РХМЗ је издао УПОЗОРЕЊЕ НА ВЕОМА НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ:

Oд петка (06.01.) до понедељка (09.01.) веома хладно са јутарњом температуром од -15 до -7 °C, у планинским пределима и око -20 °C, и највишом у већини места од -9 до -3 °C. Најхладније ће бити у петак и суботу, а због умереног и јаког северозападног ветра очекује се локално стварање снежних наноса, углавном у планинским пределима.
И на подручју Београда веома хладно (ледени дани) са јутарњом температуром од -12 do -6 °C и највишом oд -7 do -3 °C. Најхладније ће бити у петак и суботу због повремено јаког северозападног ветра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ledeni-dani-za-bozic/