ЛИДЛ ПРЕДСТАВИО НОВОГ ПАРТНЕРА, МЛЕКАРУ „КРУНА“ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ

Kомпанија Лидл представила је своје партнере из новог бренда „С љубављу домаће“, чији се производи налазе на Лидловим полицама у Србији, али и земљама у окружењу.

Лидл је представио јавности свог новог партнера, млекару Kруна из Велике Плане, а генерални директор компаније Лидл Србија Томислав Шапина је истакао да је за добро пословање неопходан и добар партнер, као и да је један од њих и млекара Kруна која је одличан пример квалитета и задовољавања стандарда које произвођачи морају имати да би се њихови производи нашли у понуди Лидла.

Породична прича која стоји иза модерне млекаре Kруна, изграђене у срцу Шумадије и Поморавља, је за само годину дана постала и успешна историја предузећа. У простору од око три хиљаде метара квадратних, млеко и млечни производи обрађују се савременом опремом последње генерације након чега пролазе строге контроле квалитета пре него што се они нађу на Лидл полицама.

Управа Лидла Србија и представници медија, посетили су производни погон млекаре Kруна, једног од 25 добављача који производе за нови Лидлов бренд С љубављу, домаће. „Сарадња са Лидлом за нас представља велики корак напред и шансу да представимо своје производе на широком тржишту. Пре ове сарадње, прерађивали смо 7 тона млека дневно, а данас 22 тоне, односно, три пута више. То је најбољи показатељ колико смо се као фирма развили да одговоримо на повећане потребе, али и унапредили процесе, у циљу веће ефикасности, али и очувања квалитета и безбедности производа“, истакао је током посете Стево Зељић, власник и директор млекаре Kруна.  Млекара Kруна у оквиру бренда С љубављу, домаће у Лидл продавницама нуди 10 производа, попут јогурта, млека, сирева – који су припремљени од млека из Шумадије. Производе које посебно издвајају су свеже млеко и јогурт са чак 4% млечне масти, који ће се први пут наћи на Лидловим полицама.

Генерални директор Лидла Србија Томислав Шапина истакао је да је Лидл посвећен улагању и да је до сада ова компанија инвестирала 390 милиона еура у Србију. Додао је да је пружање подршке домаћим добављачима, кроз свакодневну сарадњу, али и иницијативе, попут С љубављу, домаће важан корак у њиховом развоју. „Сарадња са нама је одлична пословна прилика, јер осим пласмана у 53 продавнице у Србији, ми нудимо и потенцијал за извоз кроз мрежу Лидл продавница у другим земљама. Очекујемо да ће у 2021. години, вредност извоза добављача кроз Лидл систем бити виши од 5 милиона евра, највише млечних производа и производа из Лидл пекаре. У око 700 Лидл продавница у иностранству, између осталог, у Румунији, Бугарској, Хрватској и Словенији већ се налазе производи из Србије, а ускоро се очекују и на словачком тржишту”, истакао је Шапина.

Говорећи о развоју бренда С љубављу, домаће, извршни директор Набавке у Лидлу Србија, Никола Балабан, навео је да је млекара Kруна један од примера како се у Србији може остварити успешна сарадња између компаније и добављача на велико обострано задовољство.„У бренду С љубављу, домаће учествује око 25 домаћих добављача, и сви они поседују ИФС сертификат, међународни сертификат квалитета и безбедности хране који је услов рада са Лидлом. Сада, са новим брендом, Лидл Србија броји више од 600 домаћих производа у редовном асортиману, а сарађује са скоро 90 добављача из Србије“, истакао је Балабан приликом посете у модерно опремљеној лабораторији за контролу сировине и готових производа, где се обавља анализа и хемијском испитивање млека.

Подсетимо, компанија Лидл Србија недавно је имала представљање свог новог бренда производа С љубављу, домаће, који се састоји од око 80 производа искључиво домаћих добављача. Ови производи су у сталној понуди Лидла, а поред српског порекла, одликују их и висок ниво квалитета и специфична својства.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/lidl-predstavio-novog-partnera-mlekaru-kruna-iz-velike-plane/