ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ДУШОМ НА ПЛАТНУ“ ОД 8.-14. ЈУЛА У БАШИНУ

Породица Ивановић из Башина, сестре Биљана и Бранислава, већ дуги низ година уз помоћ мајке Владанке и Биљанине деце Александра и Kристине у породичном дворишту организују сликарске сусрете „Душом на платну“.

Ове године од 8 -14 јула почеће са радом 20. Ликовна колонија која препознатљива сеоска манифестација како у Башину тако и у овом крају. Поред свакодневног дружења са сликарима и многобројним посетиоцима организује се једнодневна екскурзија, песничко вече, театар, као и изложба уметничких радова .

Првог дана је планиран дочек Уметника и отварање Ликовне колоније. Већ другог дана од 19 часова је у плану промоција књиге „Kазивања“ аутора Љубомира Лусе Палића у оквиру песничке вечери. За среду 10. Јула планирана је промоција књиге „Шумадијски Див“ и „Светлопис о Станоју“ Драгољуба Јанојлића, промоција збирке песама „Голготом до живота“ аутора Миодрага Петровића уз музичку пратњу професора музике Срђана Тодоровића. Наредног дана планирана је занимљива игра „Поклони се и почни“ у којој учествују сви сликари. Петак је у знаку смеха и забаве а за то ће се побринути Зоран Радивојевић професионални кловн. Субота 13. Јул је као и сваке године најзанимљивији дан. Планирана је излозба уметничких радова настала на Ликовној колонији.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/likovna-kolonija-dusom-na-platnu-od-8-14-jula-u-basinu/