(ВИДЕО) ЛИТУРГИЈА И ПАРАСТОС ВОЖДУ ОДРЖАНИ У РАДОВАЊСКОМ ЛУГУ

Поводом 200 година од убиства Вожда Карађорђа у  Великој Плани се одржава манифестација „Вождови дани“. У среду 26. јула је одржан централни део прославе у Радовањском лугу.

Служена је литургија и одржан парастос Вожду а потом  је господин Предраг Марковић, члан Крунског савета у пратњи чланова Удружења Краљевина Србија из Смедеревске Паланке, Велике Плане, Раче Крагујевачке, Тополе, Лапова, Смедерева, Пожаревца и Великог Градишта положио венац на месту убиства великог Вожда у Радовањском лугу. Венце су положили и представници општине Велика Плана на челу са председником Игором Матковићем.

Присутне госте су краћим говором поздравили председник општине Велика Плана Игор Матковић, испред Крунског савета Предраг Марковић и  државни секретар у Министарству рада, запошљавања, социјалне и борачке политике Негован Станковић.

Потом су присуствовати представи „Преиспитание живота и дела Црнога Ђорђија – Карађорђија“, у извођењу глумаца Богдана Богдановића и Негована Станковића, која је изведена на летњој позорници у Радовањском лугу. 

Манифестација „Вождови дани“ у организацији општине Велика Плана траје од 23. до 28. јула 2017.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/liturgija-i-parastos-odrzani-u-radovanjskom-lugu-vozdu-karadjordju/