ЉИЉАНА РАДОЈКОВИЋ (1950-2017)

Почетак Децембра однео је из нашег града још једног часног и угледног житеља. После краће болести, умрла је наша суграђанка Љиљана Радојковић а сахрана је обављена на старом Паланачком гробљу .

Љиљана је рођена 19.3.1950 год. у Паланци где је провела читав свој животни век трудећи се да својим жаром и непресушном животном енергијом оплемени себе и све око себе, у чему је доста успевала, што ју је чинило срећном и драгом особом за пријатељство и дружење.

Завршила је I-ву генерацију машинско- техничке школе у Паланци 1969 год. и одмах се запослила у Друмским возилима » ГОША« где је провела цео свој радни век и пензионисала се 2004 године. Поред радних резултата одликовала се изванредним талентом за стрељаштво којим је почела да се бави као средњошколац у Стрељачкој дружини »ШУЛЕЈИЋ« , у то време једној од најбољих екипа у великој Југославији, која је поред осталих врхунских резултата у низу , 1977 године била и Првак Југославије и државни рекордер што је највећи успех Паланачког Спорта уопште.

У таквој средини Љиљана је 10 година владала свим стрелиштима где се појавила и била једна од пет најбољих женских стрелаца у Југославији , а почесто је иза себе остављала и колеге из мушке категорије. Више година је била у прва три места на листи најбољих спортиста Паланке и то у веома јакој конкуренцији како колега стрелаца тако и осталих врхунских спортиста Паланке.

Почетком 90-тих се повукла из стрељаштва и посветила породици и друштвеном раду коме је дала пун свој допринос почев од »ГОШЕ« месне заједнице па до републике. Поред осталог била је 8 година председница жена Паланке и члан председништва жена Србије.

Провела је 50 година у срећном браку са својом школском љубави Томиславом у коме су имали две ћерке Маријану и Јелену, дипломиране машинске инжењере , и унуке Софију и Петра које успешно настављају да граде боље животне путеве док их Бака Љиљана умилно гледа са неба.

Поштоваоци најбољег женског Стрелца Паланке

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ljiljana-radojkovic-1950-2017/