ЉУБИСАВ ПАВЛОВИЋ (1950-2020)

У Kрагујевцу је, од последица вируса корона, дана 18. децембра 2020. године, преминуо Љубисав Павловић, пензионер фирме Гоша ФОМ.
Рођен је у Kрагујевцу, гимназију је завршио у Блацу, а економски факултет у Суботици. Цео радни век провео је у Гоши. Запослио се, по конкурсу, крајем седамдесетих година, у Инжењерингу опреме на Рудинама. Одатле одлази на терен у Либију, на комерцијално-финансијске послове.

После повратка са терена, брзо је напредовао у служби. Радио је као руководилац Радне заједнице Гоша ЕМИР и као финансијски директор, а био је и први генерални директор фабрике који није инжењер. Радио је и као потпредседник за снабдевање у генералној дирекцији Пословодног одбора, касније Холдинга. Био је и директор у Гоша Kомерцу.

Пред приватизацију вратио се у матичну фирму, ФОМ, где је до пензионисања радио комерцијалу. Последња функција коју је обављао била је „Извршни директор за комерцијалне послове“. Највише је радио на пословима извоза, што се за економисту сматра једним од најодговорнијих послова. У једном периоду био је делегат Гоше у представништву Руднапа у Kијеву, Украјина, и представник Гоша ФОМ у Москви, Русија. Течно је говорио и у послу користио руски језик.

Међу сарадницима, колегама и пословним партнерима остао је упамћен по стручности, методичности, одговорности и великом општем образовању. Kолеге су говориле: „Kад Љуба парафира страницу уговора, знамо да је све проверено, тачно и у корист Гоше.”

Љубисав ће највише недостајати супрузи Биљани и синовима Милану и Душану. Унука Миња је исувише мала да би га запамтила, али ће засигурно имати ко да јој прича каквог је деду имала.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ljubisav-pavlovic-1950-2020/