ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПОКРЕНУЛА ИНИЦИЈАТИВУ ЗА УРЕЂЕЊЕ ЈЕЗЕРА КУДРЕЧ

Локалана самоуправа је покренула иницијативу за уређење језера Кудреч у Смедеревској Паланци. Ову вест је прокоментарисао Никола Вучен предсдник општине Смедеревска Паланка.

Поштовани суграђани
Данас смо покренули иницијативу за уређење и опремање језера Kудреч. Наиме, идеја је да првенствено одрадимо инфраструктурне радове, уредимо део за купаче и направимо пешчану плажу са лежаљкама, тушевима и тоалетима, изградимо пешачке и трим стазе, игралиште за децу и простор за остале рекреативне активности. Језеро Kудреч је атрактивна локација у нашем граду и у летњим данима ту се окупља велики број наших суграђана. Циљ нам је да нашу градску оазу претворимо у лепо и савремено место за купање, одмор и рекреацију. Прву фазу радова реализоваћемо у току ове године, а у наредној години уследиће реализације друде фазе уређења језера. Мораћемо да радимо темељно и у две фазе због нерешених имовиснко-правних односа још од како језеро Kудреч постоји. У томе ће нам помоћи стручњаци из предузећа Србија Воде и Водопривреде.


На челу са начелницом Општинске управе, општинским правобранилаштвом, највећу подршку и поверење очекујем од мог тима младих, амбициозних и стручних људи локалне самоуправе, који су од немогућег направили могуће, односно омогућили су да се на простору који је био предвиђен да буде највећа регионална депонија у окружењу Губераш, сагради једна од најсавременијих фабрилка у овом делу Србије – Kјунгшин кејбл, која ће ускоро званично бити отворена.


Веома нам је важно да језеро Kудреч, еколошки драгуљ нашег града, буде очуван и да служи, како најмлађим тако и најстаријим суграђанима, као место где ће наћи мир за уживање и опуштање. Ускоро ћемо изаћи са конкретним пројектом и упознати наше суграђане, али сам сигуран да ће један од највећих туристичких потенцијала наше општине добити нови сјај.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/lokalna-samouprava-pokrenula-inicijativu-za-uredjenje-jezera-kudrec/

18 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Nikola on 25/01/2021 at 11:56

  da li će biti tj. da li postoji deo za nudiste kao što sam čuo?

  • Vlada on 24/01/2021 at 21:29

  Lepo,ali na istom mestu smo pre oko godinu dana i citali i o tome da je novac tu ,da je sve spremno da sredi zelena pijaca i sta ?Pogledajte buvljak na sta lici !?Od juce je pocela naplata ulaza za sva vozila na buvljak a niko o tome ne pise.Da li ce se jezero srediti kao i zelena pijaca ostaje da se vdi i koliko ce to kostati gradjane Palanke !!!

  • Milica on 24/01/2021 at 08:09

  Пут за језеро је законом заштићена средина, која се у последњих годину дана немилосрдно уништава. Сам пут је у изузетно лошем стању и урушава се. Поред пута расте гомила смећа, која се протеже читвом дужином пута. Поклопци канализације су покрадени, и остале су само рупе. У једној од тих рупа се налази и саобраћајни знак. Вири му само врх. Разина девастације пута и околине се може схватити поређењем садашње слике са Google Street View iз 2014.

  • Lori on 23/01/2021 at 20:00

  Selišnik,brate,ne seli više!🙄

  • Jelena on 23/01/2021 at 15:52

  Da postoji Zakon o banjama,ali je potrebno da Vlada na predlog opstine utvrdi koje je to podrucje,nije dovoljno samo postojanje elaborata,pri tom istim zakonom se definise sta se smatra banjom i nikako ne bi i jezero i Mikulja da budu u okviru banjskog podrucja.

  • фланкер on 23/01/2021 at 09:17

  Нешто најлепше и најзначајније што сам прочитао скорије овде на Паланка Данас
  Наравно да треба подржати (и држати за реч) председника и руководство општине и заверовати да није реч о некој изборној пропаганди.
  Кудречко језеро је јединствене лепоте и не треба ту много нешто улагати и петерано урбанизовати… Довољно је да се очисти и направи пристојна плажа и прилаз води, а не да људи газе по блату или се ломе преко клизавих бетонских басамака да би пошли да пливвају или се једноставно брчкају и уживају у тој лепоти.

  • Jelena on 22/01/2021 at 22:21

  Bravo, konacno! Podrzavam ovu zamisao, jer toliko prirodnog blaga imamo,a na zalost neiskoriscenog…

  • Trautov pomoćnik on 22/01/2021 at 21:53

  Sjajna vest 🙂
  Navijam da planu bude i pošumljavanje nesrećne Mikulje. 💔

   • Panda on 23/01/2021 at 10:16

   Trebala bi trebala da bude neka akcija oko sadnje. Ima vest o tome pre par nedelja 🙂

    • Panda on 23/01/2021 at 14:39

    https://posadisvojhlad.rs/glasanje/

     • Trautov pomoćnik on 23/01/2021 at 22:46

     Hej, hvala na odgovoru ♥️
     Nisam to uhvatila kad je bilo, izgleda da mi je promaklo.

  • Селишник Иван on 22/01/2021 at 21:39

  Замисао није лоша али постоји један проблем који се зове закон о бањском подручју,мислим да је из 1996 године,мора погледам у архив.Постоји један урађен елаборат о том бањском подручју које обухвата Кисељак,шуму Микуљу и јез.Кудреч.Дефинисана је забрана градње и уопште уређења.Пронаћу тај елаборат и даћу га људима из садашње власти.Тај документ има још само један човек.Сад је проблем што инспекције нису радиле свој посао те су никли објекти око језера супротно од авионског снимка,то је само показатељ рада оделења за изградњу, имовинско-правне и комуналне делатности См.Паланка.Крајње је време да инспекције почну да раде свој посао и све објекте који не испуњавају законску форму и габарита уклоне.Што се тиче градње све је дефинисано прецизно,само треба применити.Сад ћемо да видимо како ће инспекцијски органи да примењују закон…!!!

   • Tapi on 22/01/2021 at 22:09

   Promenjeno je to, urbanističkim planom.

    • Селишник Иван on 23/01/2021 at 15:16

    Урбанистички план не сме бити у супротности саа законом него се формира на основу закона.Ја ћу га наравно тражити на увид на основу закона о доступности информацијама од јавног значаја.Посто је делови где је градња забрањена,где је дозвољена само монтажна под посебним околностима и где је могућа уз нормалну процедуру.Инспекције колико ја знам никада нису мрднуле прстом над применом закона јер сам и сам био у неким предметима.Једноставно није било политичке воље и чивали су се неки људи.Видећемо да ли су сада сви објекти у ужој и широј зони изграђени уз дозволе или дивље.По мом скромном мишљењу мислим да одступају од последњег авионског снимка у габаритима.Наравно инспекције ћуте.Натераћемо инспекције да раде свој посо за шта примају плату.Да ли ће то некоме да се свиђа или не то је њихов проблем.Језеро није ничија приватна имовина да може да ради,гради и узурпира.

  • Neko iz mase on 22/01/2021 at 21:28

  Palanka na (hlebu i) vodi 🙂

   • Masa on 22/01/2021 at 22:02

   Da bog da nisu slomio kad krocis na Jezero. Sta li se tebi svidja kad ti se ništa ne svidja 😂
   Strasno.

    • Neko iz mase on 23/01/2021 at 09:54

    Ti mi se svidjas 🙂

  • Zika on 22/01/2021 at 19:36

  Bas lepo. Svaka cast! Dugo ocekivano uredjenje i sredjivanje.
  Retko dobra voda sa raznim zivotinjskim svetom i tonna 2 jezera.
  Jos samo da uspemo da dobijemo jezrro da se mi o njemu staramo i poribljavamo.

Komentari su onemogućeni.