МАЛИШАНИ ВРТИЋА „ЛЕПТИРИЋ“ У ПРОЈЕКТУ „РЕЦИ ЗДРАВО СВЕТУ“ ПОСЕТИЛИ БЕОГРАД

Вртић „Лептирић“ из Смедеревске Паланке је од прошле године укључен у међународни пројекат „Say hallo to the world“. У пројекат је укључено 18-оро деце из свих узрастних група, и четири васпитача. У пројекат су укључене 22 земље, а из Србије вртић Лептирић је једини представник.

Учесници пројекта“Say hello to the world“, деца и васпитачи вртића „Лептирић“, посетили су Београд и ишли у панорамско разгледање наше престонице. Овом приликом, забележили су знаменитости које ће презентовати у оквиру пројекта.

Партнерски вртић на овом програму са вртићом Лептирић је Вуковар из Хрватске.   У оквиру пројекта презентује се 5 тема. Прва је била „То сам ја, шта све могу деца“, друга „Ја и моја породица“, трећа „Ја и мој врртић“ ,четврта, „Ја и мој град“. Последња тема коју су паланачки малишани представили својим хрватским другарима је „Ја и моја држава“.

Иначе, овај интернационални пројекат повезује децу из обданишта и школа видео везом, путем скајпа, и они могу уживо да разговарају и размењују своја искуства. Посебан акценат стављен је на учење о другим културама, традицији и поштовању различитости.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/malisani-vrtica-leptiric-u-projktu-reci-zdravo-svetu/