МАРИНИ БОГОСАВЉЕВИЋ ХИТНО ПОТРЕБНА ФИНАНСИЈСКА ПОМОЋ ЗА ОПЕРАЦИЈУ

Мој живот се претво­рио у пакао! Тешко за­спим, а будим се веома рано у невероватним бо­ловима. Одмах одлазим у амбуланту на инјекци­ју, да би ми спласнули отоци и за избацивање течности. Заправо, читав дан ми се своди на кре­вет и купатило, а живот ми је угрожен. Не могу да радим ништа по кући, да помогнем деци, нити да се поиграм са њима. После било каквог ма­њег напрезања добијем болове у стомаку и гр­чеве мишића…

Овако прича Марина Богосављевић (35) из Ла­пова, (рођена у Смедеревској Паланци), мајка троје деце, ко­јој је приликом гинеколо­шке операције 22. јануара 2018. године у КЦ Крагу­јевац пресечен нерв, због чега не може да уринира, нити да вољно празни црева, па свакодневно сама мора да ставља по десетак катетера и неко­лико пута да ради клизме. Једини спас је операција на клиници у Ерлангену у Немачкој, на којој би јој уградили пејсмејкер у кичмени стуб, који ће стимулисати пресечени нерв. Међутим, операција јој је заказана за 28. мај, а њој недостаје још 20.000 евра.

– На Клиници за диге­стивну хирургију у Бео­граду, константована ми је дијагноза, остопатија -K59.0, а као искључива терапија препоручена ми је електростимулација пуборекталног мишића. Преко Републичког фон­да за здравствено оси­гурање Србије сазнала сам да се овакве ретке болести, повреде и ста­ња, која се не налазе на одобреној листи, могу обавити у иностран­ству на рачун обавезног здравственог осигурања. Обећали су да ће ми пла­тити операцију. Међутим, због ванредног стања, два месеца сам чекала налаз конзилијума Прве хирур­шке, да би ми надлежни рекли да не знају да ли ће комисија сада уопште да дозволи операцију, нити да за тако кратко време могу да уплате новац – скрхана је Марина.

Ако пропусти термин, следећа операција може да јој буде заказана тек за половину августа.

Марина је имала фризерски салон, али је морала да га затвори. Њен супруг Вукашин ради у једној фирми и прихвата све послове које нађе. Марини је само за катетере месечно потребно 112.000 дина­ра, јер јој РФЗ плаћа 60 катетера, а она потроши око 300. Удружење за помоћ особама са инвалидитетом „Зора-Лапово“ за операцију је сакупило 8.000 евра, део је потрошила за лечење, али је успела да обезбеди 10.000 евра. Нажалост, недостаје јој још 20.000 евра.

Уколико неко жели да помогне Марини, то може да учини уплатом на жиро рачун у Комерцијалној банци 205-9011005209107-02, или на девизни SWIFT-BIC KOBBRSBG IBAN RS 35205903101991220015.

Извор: Новости

З.Глигоријевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/marini-bogosavljevic-hitno-potrebna-finansijska-pomoc-za-operaciju/