„МЕРЕЊЕ ph-ВРЕДНОСТИ. ИНДИКАТОРИ“ УГЛЕДНИ ЧАС У СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“

Угледни час из предмета Аналитичка хемија-вежбе у СШ „Жикица Дамњановић“ одржала је проф. хемије Катарина Марковић, 10.10.2019. у хемијској лабораторији. Наставна јединица је била „Мерење ph-вредности. Индикатори“.

Ученици су након одгледане презентације о методама мерења ph-вредности и објашњења поступка рада, практично мерили различитим методама, ph-вредности производа које користимо у свакодневном животу.

По завршетку практичног рада упоређени су добијени резултати са теоријским вредностима и изведен закључак о прецизности и значају избора методе за одговарајући узорак.

Часу су присуствовали:Жељко Поштић – директор, Јелена Јовковић – психолог, чланови стручног већа хемије, физике и технологије: Драгомир Кривчевић, Слађана Симоновић, Оливера Бећић, Татјана Тешић, Мирјана Трифуновић, Снежана Бојовић, Слободанка Радисављевић и проф. српског језика Слађана Анђелковић.

У реализацији часа су учествовале Снежана Тодоровић и Лела Белић-помоћни наставници. Час је оцењен најбољим оценама и од стране присутних професора и од стране ученика.

Извор СШ „Жикица Дамњановић“

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/merenje-ph-vrednosti-indikatori-ugledni-cas-u-ss-zikica-damnjanovic/