МЕШ „ГОША“ ДОБИЛА ПРИЗНАЊЕ ЗА ДОПРИНОС НАУЦИ

У свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, 15. јула 2019. године, одржана је свечана додела признања за допринос промоцији науке у Србији добитницима Јавног позива 2019.

МЕШ „Гоша“ је добила признање за промоцију науке у оквиру школског фестивала науке „Доживи науку кроз физику, хемију и механику“. Награду је у име школе примио директор, професор Владан Старчевић.

Свечаности су присуствовали и професори школе Гоша  Александра Ивановић, Сања Рајић и Новица Марковић. Овим путем позивамо све заинтересоване школе да посете један од најквалитетнијих фестивала науке који се одржава у МЕШ „Гоша“.

На свечаности су говорили: помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем Сaша Лазовић,  проректор за наставу Универзитета у Београду Петар Марин, као и  в.д директор Центра за промоцију науке Марко Крстић.

Центар за промоцију науке од 2011. године расписује Jавни позив за финансирање пројеката промоције и популаризације науке, а један од циљева је подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Србије.

Осим тога, циљ је и подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима из области промоције и популаризације науке, подршка иновативним пројектима који утичу на општи квалитет пројеката из области промоције науке, као и подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору, односно осмишљавању експоната у научним парковима који помажу да се научни појмови, феномени и чињенице усвајају кроз непосредно искуство.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/mes-gosa-dobila-priznanje-za-doprinos-nauci/