МЕШ „ГОША“-ПОДСТАЋИ И ИНСПИРИСАТИ ИЗБОР КАРИЈЕРЕ УЧЕНИКА

gosa1Машинско-електротехничка школа „Гоша“ је препознала значај повезивања са привредом, те су тако ученици трећег и четвртог разреда, образовног профила Електротехничар рачунара, у петак 04.11. посетили софтверску компанију Emisia Consulting d.o.o из Крагујевца.

Реч је о компанији специјализованој за прављење софтвера за превођење, која тренутно има високо квалификован и образован тим са близу 150 запослених, међу којима има и ученика који су завршили ову школу.

Ученици су имали прилику да се ближе упознају са радом у једној софтверској компанији, као и да кроз непосредан разговор са запосленима увиде шта је то важно за каријеру програмера.

Овакве посете имају за циљ мотивисати ученике да уче и стичу нове вештине, а за наставнике стручних предмета стварање нових идеја које би могли да користе као примере и активности током рада у учионици.gosa2

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/mes-gosa-podstaci-i-inspirisati-izbor-karijere-ucenika/

1 comment

    • Jelena Stankovic on 07/11/2016 at 14:41

    Ovo je izvanredan primer kolegijalnosti starijih, uspesnih i ostvarenih ljudi, pre svega u zelji da pomognu onima kojima profesionalni put tek predstoji.

    Malo je kompanija koje slede pozitivne primere iz prakse velikih firmi sa zapada, a jos je manje pojedinaca koji iskazuju iskrenu inicijativu i otvorenost ka svojim buducim kolegama.

    Na posletku, to govori i o skoli koja je izrodila ovakve generacije.

    Za ponos.

Komentari su onemogućeni.