МЕТЕРЕОЛОЗИ НАЈАВЉУЈУ ОРКАНСКИ ВЕТАР И ЖУТУ КИШУ

Сутра ће у кошавском подручју и на планинама дувати јак и олујни југоисточни ветар са најјачим ударима на подручју јузног Баната и доњег Подунавља, где це повремено достизати орканске ударе, око 30 м/с, саопштио је РХМЗ, а увече ће доћи до слабљења.

Од среде до петка (25.04.) и даље ће дувати кошава али слабијег интензитета, са најјачим ударима на подрчју јужног Баната и доњег Подунавља, око 20 м/с, наводи се у саопштењу.У Србији ће сутра бити ветровито и свежије. Дуваће умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама јак и олујни, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено са ударима орканске јацине.

Током дана променљиво облачно, пре подне суво, осим на северу, истоку и у централним деловима где ће бити облачно са кишом.

После подне и увече краткотрајна киша или пљусак се понегде очекују и у осталим крајевима. Најнижа температура од 5 до 11, највиша од 13 до 18 степени.Велике количине сахарске прашине стигле су у западну Европу и западни Медитеран овог викенда, а прашина је већ и у Хрватској. Kако је јавила ТВ Прва, очекује се да прашина дође у Србију у уторак и среду, а у Европу долази из Алжира.

Највише прашине захватиће западни Медитеран, одакле ће наставити према северу, а већ је изнад Француске и Шпаније.

Прашина не изазива здравствене потешкоће и нема никакве озбиљне последице.

Али, ако падне киша, као што већ најављују метеоролози, прање аутомобила после тога вам не гине. И обавезно склоните бели веш са терасе!

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/metereolozi-najavljuju-orkanski-vetar-i-zutu-kisu/