МИЛКО СТОЈКОВИЋ ОСВОЈИО ПРВУ НАГРАДУ НА КЊИЖЕВНОМ КОНКУРСУ „СОКОБАЊА 2020“

Паланачки песник и сатиричар Милко Стојковић, члан КК 21 из Смедеревске Паланке, је освојио још једну  значајну награду. Овог пута Стојковићева песма „Огњиште“ је оставила изузетан утисак на чланове жирија Међународног књижевног конкурса „Сокобања 2020” и заслужено је добила прву награду.  

Песма се наравно налази и у Зборнику најбољих дела, који је ових дана изашао из штампе, са недавно завршеног Међународног књижевног конкурса „Сокобања 2020” а који је, поводом четврте године постојања расписало Удружење књижевника „Стојан Живадиновић”. Конкурс је био расписан у две категорије, за најлепшу песму и за најлепшу кратку причу а тема у обе категорије била је слободна.

У категорији поезије на конкурс је стигло 105 песама од 68 аутора а прво место заузела је песма „Огњиште” Милка Стојковића из Смедеревске Паланке, друго место припало је песми „Срб, јунак, мартир” ауторке Нађе Бранков из Вршца а треће песми „Нера” Данијеле Божичковић Радуловић из Малог Црнића. У овој категорији похвале су добили Јован И. Бундало из Београда за песму „Историја моје рјеке”, Ружица Томић из Панчева за песму „Стара шкриња” и Даринка Крунић Бјелица из Обреновца за песму „Аманет”.

У категорији за најлепшу причу у конкуренцији је било 53 прича од 35 аутора из земље и региона. Прво место је припало причи „Собно пролеће” аутора Душана Мијаловића Адског из Ниша, друго место освојила је прича „Дара Јованова” Јована Н. Бундала из Београда и треће „Последње путовање ћиром” Мире Церовић Тасић из Ниша. Похвале су добили Ружица Томић из Панчева за причу „Марканов сан”, Љубомир Илић из Мале Крсне за причу „Свиња на зиду” и Никола Пешић из Смедеревске Паланке за причу „Црно вино”.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/milko-stojkovic-osvojio-prvu-nagradu-na-knjizevnom-konkursu-sokobanja-2020/