МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА: У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ ПОТВРЂЕНО 240 СЛУЧАЈЕВА COVID-10

Према подација Министартва здравља, закључно са 30. априлом, у Подунавском округу евидентирано је 240 случајева инфекције вирусом COVID -19.

У Смедереву позитивно је на овај вирус 125 особа, у Великој Плани 31 и у Смедеревској Паланци 83 особе, што убраја и оне пацијенте који не живе у Паланци, али се по месту пребивалишта воде на овој територији.

Тако да, од почетка епидемије до данас, у Смедеревској Паланци, према подацима епидемиолога, евидентирано је укупно 68 позитиивних особа на Kовид 19. До сада је излечено 35 особа.

Од овог броја у ЗЗЈЗ Пожаревац је тестирано и позитивно на COVID-19 у Подунавском округу,  208 позитивних особа, од тог броја у Смедереву 115, Паланци 61 и Великој Плани 28 случајева. Као што видите у Паланци и Плани је мањи број према подацима из Пожаревца док је у Смедереву нешто већа цифра, у односу на податке из Министарства здравља, то је из разлога што не живе сви у месту пребивалиштва које им пише у документима а улазе у статистичке податке које презентује Министарство здравља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ministarstvo-zdravlja-u-podunavskom-okrugu-potvrdjeno-240-slucajeva-covid-10/