НА 47. СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПАЛАНКА ЗА 2020. ГОДИНУ

Јуче је одржана 47. седница Општинског већа општине Смедеревска Паланка. На дневном реду било је укупно 30 тачака а најзначајнија се односила на усвајање Предлога буџета општине за 2020. годину који износи 1.268.453.300 динара.

Буџет за наредну годину, после дужег периода, биће развојни и планирана су велика улагања инвестиционе пројекте. У социјалном делу буџетска средстсва повећана су за стипендије ученицима- младим талентима, затим поступак финансирања вантелесне оплодње, као и за социјално угрожено становништво. Kоначну одлуку о Предлогу буџета за 2020. годину даће одборници на наредној седници Скупштине општине која је заказана за 18. децембар.

На седници већа утврђен је и кадровски план Општинске управе за 2020. годину, затим предлог Одлука о изради Просторног плана општине и изради стратешке процене утицаја просторног плана на животну средину, као и Предлог Одлуке о уређењу грађевинског земљишта.

Чланови већа утврдили су програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине, као и финансирање и унапређење безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Паланка за наредну годину.

Разматрани су и Програми коришћења субвенција јавним предузећима, као и планови пословања предузећа и установа за наредну годину.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/na-47-sednici-opstinskog-veca-usvojen-predlog-budzeta-opstine-palanka-za-2020-godinu/

2 comments

    • Autoput on 13/12/2019 at 10:07

    Kad ce izlaz na autoput?

    • Milfwanter on 12/12/2019 at 22:29

    Kada ce se ukinuti zakon da se ne sme imati 2 kod treše (primesa)?
    Penti pozdrav!

Komentari su onemogućeni.