НАЧЕЛНИК ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА ОБИШАО САЈАМ МЕДИЈА У БЕОГРАДУ

Небојша Павловић, начелник Подунавског управног округа је данас 25. октобра 2019. године обишао Сајам медија у Београду. Искористио је ову прилику да медије упозна са најзначајнијим активностима које се одвијају у Подунавском управном округу и у локалним самоуправама Округа.
Детаљно је информисао присутне о реализацији инфраструктурних пројеката на територији локалних самоуправа Округа након посете председника Републике Србије Александра Вучића Подунавском управном округу. Констатовао је да рализација пројекта иде планираним током и да је реализација пројеката у завршној фази. Такође су појачане активности, и то у сарадњи са републичким органима на окончању израде планских докумената за пројекте које ће се реализовати крајем ове и почетком следеће године.
Небојша Павловић је такође упознао јавност са одредбама Акционог плана запошљавања државних службеника у инспекцијским службама који се односе на Подунавски управни округ. Према утврђеној динамици у инспекцијским службама у наредне три године извршиће се упошљавање 30 нових инспектора у постојећим организационим јединицама ресорних министарства, али исто тако образоваће се нове инспекције које до сада нису постојале у Округу. На тај начин биће устројена таква организација инспекцијских служби која ће у потпуности моћи да одговори пословима из надлежности ресорних републичких органа и стварање модерне, ефикасне и савремене државне управе.
Такође је настављена пракса одржавања састанака са представницима ресорних министарстава и подсетио да је јуче одржан састанак са Стеваном Ђуровићем, вд директора Инспектората за рад у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања где су презентовани резултати рада Инспектората за рад и Одељења у области радних односа и безбедности и здравља са седиштем у Подунавском управном округу. Инспекторат за рад ће доследно спроводити активности усмерене на борбу против сиве економије и спречавања рада на „црно“ која има за циљ да се заштите радници који раде без уговора са послодавцем, као и сва она ангажована лица која нису пријављена на социјално и здравствено осигурање. Било је речи и о предузимању мера кроз спровођење управног надзора, које имају за циљ смањење повреда на раду код послодаваца посебно оних са смртним исходом, које су ове године у порасту.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nacelnik-podunavskog-okruga-obisao-sajam-medija-u-beogradu/