НАЈАВА ГОСТУЈУЋЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ „ЕДМУН КИН“ ПОЗОРИШТА ИЗ ВРШЦА

У Градском позоришту у Смедеревској Паланци 16. марта од 20 часова, биће приказан „Едмун Кин“, гостујућа представа ансамбла професионалног Народног позоришта „Стерија“ из Вршца.

За драму „Едмунд Кин“, Хади Kурић, је добио годишњу награду за најбољи текст у области Валенсије и био номинован за годишњу награду као најбољи глумац. Исту је написао 2004. године, када његова компанија Позориште Отпора и премијерно изводи комад. „Будући да сам и сам режисер и глумац покушао сам да створим лик близак ономе сто реално знам, осећам и мислим о нашој професији. Шест лица носе радњу у којој Едмунд Kин, славни глумац, одлучује да брани част девојке која му је тражила помоћ након бекства са сопственог венчања са моћним Лордом Мелвилом, краљевим штићеником. Штитећи девојку Kин ризикује своју комотну позицију и покреће лавину ризичне и промишљене побуне која ће га вратити самоме себи након година проведених у испразном и самозадовољном ваљушкању у слави.”

Текст: Хади Курић
Режија: Ирфан Менсур
Лектор: Радован Кнежевић
Кореографија: Марина Лазаревић
Сценографија и костимографија: Софија Лучић
Избор музике: Ирфан Менсур и Момир Цветковић

ЛИКОВИ:
Едмунд Кин – Срђан Радивојевић
Принц од Велса – Иван Ђорђевић
Ана Демби – Неда Грубиша
Елена, Контеса од Аволе – Вања Радошевић
Саломон – Драган Џанкић
Кити – Тамара Тамчи Тоскић

Карте су у претпродаји на билетарници позоришта по цени од 300 дин. Резервације на бр. 064 05 82 958

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/najava-gostujuce-pozorisne-predstave-edmun-kin-pozorista-iz-vrsca/