НАЈАВА ОТВАРАЊА ИЗЛОЖБЕ „КАРАВАН ЗА КЛИМУ-ОСВАЈАЊЕ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ“

Средња школа „Жикица Дамњановић „ у сарадњи са ОШ „Олга Милошевић“ установом Kултурни центар и Скупштином општине Смедеревска Паланка биће домаћин изложбе под називом „Kараван за климу- Освајање обновљивих извора енергије“ у периоду од 15. до 25. новембра.

Изложбу су покренуле компаније „СУЕЗ“ и Француски институт у Србији, а имплементацију врше Еко школе и амбасадори одрживог развоја. Свечано отварање изложбе је планирано за петак 15. новембар од 12 часова у фоајеу Градског позоришта.

Овај пројекат Француског института у Србији има за циљ јачање свести грађана Србије а посебно младих да су фосилна горива главни узрок емисије ЦО2 и да наши природни ресурси, чак иако још увек неизмерни, нису неисцрпни. Свест о томе и подршка становништа су од суштинског значаја како би се земља усмерила на производњу електричне енергије из обновљивих извора. Становништво мора да размишља о томе као и да све то разуме како би своје понашање прилагодило и учествовало у енергетској транзицији према којој се земља креће.

Будући да су активности које се спроводе врло разноврсне, пројекат „Kараван за климу” тежи да обухвати ширу јавност. Интерактивне радионице и панои су пре свега намењени деци и омладини (5-15 година), док се изложба и предавања обраћају студентима и одраслима. С обзиром на то да је циљ пројекта подизање свести грађана који нису или су врло мало упућени у ову проблематику, активности које се спроводе намењене су свима без обзира на степен знања заинтересованих. Поред тога, активности ће се одвијати на српском и француском језику.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/najava-otvaranja-izlozbe-karavan-za-klimu-osvajanje-obnovljivih-izvora-energije/