НАЈАВА ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ „ЛАЖИ МЕ“

У уторак 13. јуна са почетком од 20 часова, у сали Градског позоришта биће изведена позоришна представа “Лажи ме”, у којој су главни и једини глумци супружници Лепомир и Ружица.

Овом представом почиње обележавање Дана општине Смедеревска паланка, представа је бесплатна али морате узети карте на билетарници, пошто је број места ограничен.

Позоришни комад ЛАЖИ МЕ инспирисан је црнохуморним поетско-прозним записима о људској свакодневици Саше Симоновића „О љубави, смрти и још неким ситницама“.

Замишљен је као комедија карактера са елементима гротеске. Главне улоге играју Александар Дунић, део глумачког тома Позоришта на Теразијама и Сандра Бугарски, глумица Београдског драмског позоришта. Они су средовечни брачни пар.ОН је хипохондар који све више губи корак са убрзаним друштвеним променама и савременом стварношћу која са собом носи неизвесност и страх од будућности, а ОНА је жена јаког карактера, храбра и предузимљива, спремна да се акцијом и ризиком бори против свакодневне рутине и песимизма који јој угрожава брак.

Kада посустали супружници, после двадесет пет година, реше да отпутују у бању у којој су провели медени месец, на сцену ће испливати лажи – оне свакодневне, наивне, беле лажи на које се обично и не осврћемо; и оне црне, тешке, судбоносне и „смртоносне“ лажи које су покидале толике везе. Овај комад је током ове године одигран у 25 градова Србије и региона и наилази на сјајну реакцију позоришне публике. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/najava-pozorisne-predstave-lazi-me/