НАЈБОЉИ ПАЛАНАЧКИ ПРОИЗВОЂАЧ РАКИЈЕ ЈЕ ВЛАДАН СИМИЋ ПО ОЦЕНИ ЖИРИЈА У ГОРЊОЈ ТРЕПЧИ

Владан Симић

На такмичењу за најбољу препеченицу од ракије које је одржано по 20. пут у Горњој Трепчи, наш суграђанин Владан Симић је освојио три златне и једну сребрну медаљу.

Такмичење је одржано прошлог викенда у Горњој Трепчи код Чачка а наш суграђанин Владан Симић је учествовао са своје четири ракије на овом такмичењу и све четири су награђене.

Седмочлани жири је био у врхунском саставу и само најквалитетније ракије од 104 пријављене су могле да прођу оштру селекцију и освоје награде а жири је оцењивао боју, бистрину, мирис и укус..  

Најбољу препеченицу од ракије има Минићева кућа из Доње Трепче, одлучио је стручни жири. Симићеве ракије из 2008, 2010. и 2013. су освојиле златне медаље а ракија из 2015. је освојила сребро, мада је како нам је рекао Симић она још увек млада и за коју годину када се „укрти“ позлатиће се и она.

Иначе Симић се производњом ракије углавном бави из хобија и произведене количине од стотинак литара годишње су довољне само за кућну употребу, тако да уколико сте желели да купите који литар ове награђене ракије за сада то нећете бити у могућности.  

Члан жирија проф.др. Нинослав Никићевић и Владан Симић

Организатори манифестације су били Јавна установа „Туристичка организација Чачка“ и Месна заједница Горња Трепча, а покровитељ Град Чачак.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/najbolju-rakiju-u-palanci-pravi-vladan-simic-po-oceni-zirija-u-gornjoj-trepci/