«

»

јан 24 2017

Štampati ovo Чланак

НАКОН КРАЋЕГ ЗАТИШЈА ЈОШ ЛЕДЕНИХ ДАНА

Метеоролози упозоравању да већ од среде стиже ново захлађење! Максималне дневне температуре од средине недеље неће прелазити нула степени, а понегде се очекују и слаб снег и јутарњи мразеви.Да се зима неће лако предати тврде стручњаци јер нас у фебруару очекује бар још један веома хладан талас! Температуре испод минуса задржаће се и у првим данима марта.

Температура у Паланци овог 24. јануара у 7 часова је износила -8 степени.

Прогностичари за данас у Србији најављују дневне температуре у порасту и биће степен, два изнад нуле. Неће бити неког наглог отопљења, што значи да се лед који се нагомилао на рекама неће нагло отопити и неће направити озбиљне проблеме.

Максимална дневна температура ће у Србији данас бити око нуле. Већ вечерас температура ће почети да пада, па се у среду очекује ново захлађење, али минималне температуре неће падати испод – 10 степени, док ће се максималне дневне кретати од – 2 до 0. Последњих дана јануара у Србији температуре ће поново бити у благом плусу, али према садашњој прогнози већ почетком фебруара очекује се нови ледени талас.

Kлиматолог Владимир Билак каже да ће следећи месец, што и доликује према статистици, бити хладан, са дневним температурама испод нуле.

„Почетак месеца ће бити оштар и леден, а могуће су и нове снежне падавине, али не више оволико колико је било у јануару“, рекао је Билак.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nakon-kraceg-zatisja-jos-ledenih-dana/