НАКОН ПРЕДАХА ПОНОВО 40 СТЕПЕНИ

Топлотни таласи су у току овог лета у Србији забележени у трећој декади јуна, у првој и трећој декади јула, а актуелни, који је и најинтензивнији, започео је 30. јула и завршио се у ноћи између недеље и понедељка. После кратког освежења, температура ће наредних дана поново бити у постепеном порасту док се значајнији пад очекује за викенд – наводе из РХМЗ.

У Србији ће у уторак ујутру бити свеже и пријатно време, али ће већ од поподневних часова поново бити веома топло и сунчано. Минимална температура биће од 14 до 20 степени, а максимална од 30 до 37 на југу Србије.

Слично ће бити и у Београду, ујутру релативно свеже и пријатном, током дана сунчано и вруће. Јутарња температура 19, највиша дневна 33 степена.

У среду, четвртак и петак поново ће бити веома топло са максималном температуром од 36 до 40. Kиша и облаци могући су у петак поподне.

Током викенда ће бити нешто свежије уз могућу кишу.

Најтоплије лето

Једанаест од петнаест најтоплијих лета у Србији забележено је од 2000. године – истиче Предраг Петковић, помоћник директора РХМЗ. – Најтоплије лето у Србији је било 2012. године, са средњом температуром ваздуха од 23 степена (у Београду 26).

Друго најтоплије лето у Србији било је 2003. године, а треће је 2007. године када су превазиђени дотадашњи апсолутни максимуми темературе ваздуха на две трећине станица у Србији. Тада је у Смедеревској Паланци 24. јула измерено 44,9 степени Целзијуса, а у Београду 43,6.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nakon-predaha-ponovo-40-stepeni/

1 comment

    • Марко Марковић on 08/08/2017 at 15:25

    Ш’а је мишеви, ‘оћете воду, а?!!

Komentari su onemogućeni.