НАКОН ПРИЈАТНОГ ВИКЕНДА ОД ПОНЕДЕЉКА КИША И СНЕГ

После пријатно топлог викенда, у понедељак стижу киша и снег! Престанак падавина и мање отопљење, по прогнозама метеоролога, очекује се од четвртка.

Данас и сутра, како кажу прогностичари, смењиваће се облаци и сунце, понегде ће бити и сумаглице, али ће у целој земљи преовлађивати углавном суво са највишом дневном температуром од 11 до 17 степени. Већ од понедељка очекује се захлађење, а од снега ће се забелети и ниже планине!

– У недељу по подне наоблачење са кишом стиже из два правца. Једно наоблачење захватиће север, а друго југозапад Србије, па ће током ноћи кише бити у целој земљи. У понедељак ће се, такође, над нашим подручјем још “сударити” топла и хладна ваздушна маса, а овај циклон ће донети обилније падавине и пад температуре. Већ крајем дана, на планинама изнад 600 метара надморске висине, киша ће прећи у снег, а уторак ће бити најхладнији дан следеће седмице са највишом дневном температуром до седам степени.

Хладно време, потрајаће до четвртка уз кишу у нижим пределима и снег у брдско-планинским областима. Од петка два до четири степена топлије, без падавина, али су могући слаби приземни мразеви.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nakon-prijatnog-vikenda-od-ponedeljka-kisa-i-sneg/