НАКОН СУНЧАНОГ ДАНА УВЕЧЕ ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА

После подне, увече и у току ноћи у северним, западним и централним крајевима биће променљиво облачно и нестабилно, местимично с пљусковима и грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Локално се очекују краткотрајне временске непогоде у виду интензивнијих пљускова, града и олујног ветра.

Локално се очекује и преко 40 милиметара кише за дванест сати са највећом вероватноћом да то буде на подручју од Срема преко Бачке до северног Баната. Само ће се на југоистоку задржати суво и углавном сунчано.

У Војводини ће дувати претежно северозападни, а у осталим крајевима јужни и југозападни ветар слабог до умереног интензитета. У планинским пределима ветар ће бити повремено јак, а у зони пљускова понегде и олујни.

Најнижа температура кретаће се од 12 до 21 степена, а највиша од 28 степени на северозападу Војводине до 36 степени на југоистоку Србије.

У Београду ће ујутро и пре подне бити претежно сунчано а после подне, увече и у току ноћи биће променљиво облачно са пљусковима и грмљавином. У појединим деловима града могућа је и краткотрајна непогода с градом.

Дуваће слаб и умерен, претежно западни и северозападни ветар који ће при грмљавинским процесима бити јак или олујни. Најнижа температура биће око 21 степена, а највиша око 31 степена Целзијуса.

У Србији ће наредне седмице бити осетно свежије са максималном температуром у већини места од 20 до 25 степени. У недељу ће бити претежно облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. У понедељак се очекује постепени престанак падавина, а у уторак променљиво облачно и углавном суво.

У другом делу седмице ће бити повремено краткотрајна киша, али се не очекују веће количине падавина.

Kод већине хронично оболелих тегобе могу бити у појачању услед неповољног утицаја биометеоролошке ситуације. Опрез се и даље саветује срчаним болесницима и особама са дисајним обољењима. Метеоропатске реакције су могуће у виду болова у мишићима, раздражљивости и главобоље.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nakon-suncanog-dana-uvece-pljuskovi-i-grmljavina/