НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ НА СНАЗИ-ГРАД ПАО У БАНИЧИНИ

На територији Србије на снази су жути и наранџасти метеоаларм, наведено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ). 

Наранџасти метеоаларм на снази је у Бачкој, Банату, Срему, Западној и Југозападној Србији, док је у осталим деловима земље на снали жути метеоаларм.

Како се наводи у објашњењу, наранџати метеоаларм значи да су прогнозиране опасне временске појаве, таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. 

То, како се додаје, значи да треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима оцекиваних метеоролошких услова.

Жути метеоаларм значи да време може бити потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Не предузимајте непотребне ризике“, стоји у објашњењу.

Према прогнози РХМЗ-а, до петка ће бити променљиво облачно, местимично са пљусковима и грмљавином. 

Данас, а нарочито у петак, понегде се очекују непогоде са јаким пљуском, великом количином падавина и градом.

Фото:Фејсбук

Јучерашња киша у Паланци није била обилна али према фотографијама читалаца на фејсбуку невреме није заобишло нашу општину тако да је Баничина била погођена градом величине вишње а колика је штета остаје да се види. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/narandzasti-meteoalarm-na-snazi-grad-pao-u-banicini/