НАРЕДНИХ ДАНА ФОРМИРАЊЕ МИНИСТАРСКЕ ГРУПЕ ЗБОГ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас да ће наредних дана бити формирана министарска група која ће на оперативном плану почети да ради „дубље и више“ на питању вршњачког насиља.

Шарчевић је за телевизију Пинк рекао да у решавање тог проблема морају бити уључена министарства правде, рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, као и унутрашњих послова.

„Не може само Министарство просвете да изађе на крај са тиме“, рекао је Шарчевић и додао да је важно радити на превенцији, а не само на „лечењу“ последица.

Навео је да нови системски Закон о образовању пружа „доста добрих решења“ јер су казне повећане драстично и не види само дете као проблем већ и родитеља.

„Родитељи су страшно незаинтересовани и склањају се из ове приче“, рекао је министар.

Он је рекао да је један од проблема настао тако што је претходни сазив Министарства просвете „десетковао стручне сараднике по школама“ – педагоге и психологе због штедње због Међународног монетарног фонда.

„То је ресурс који је страшно деградиран“, рекао је Шарчевић и додао да су ти људи важни јер могу наслутити невоље пре него што се догоде.

Бета

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/narednih-dana-formiranje-ministarske-grupe-zbog-vrsnjackog-nasilja/