НАРЕДНИХ ДАНА КИША И ОСЕТНО ХЛАДНИЈЕ ВРЕМЕ

Пријатни пролећни дани од понедељка ће бити „на паузи“, а замениће их ветар, облаци, киша, па чак и снег. Јако захлађење, упозоравају метеоролози, трајаће до 24. марта. Због обилнијих падавина рашће и водостаји, па ће се Сава код Шапца крајем недеље приближити граници ванредне одбране од поплава, а код Сремске Митровице – редовној одбрани. Као и у остатку земље, и у Београду ће бити осетно хладније, за 10 до 15 степени.

Из Републичког хидрометеоролошког завода за данас најављују претежно облачно време, местимично са кишом, уз слаб и умерен ветар, који ће у кошавском подручју и на планинама повремено бити јак. Најниже температуре биће од четири до 10, а највише од 12 до 17 степени целзијуса.

И првог дана викенда биће облачно са кишом, понегде са локалним пљусковима и грмљавином. У кошавском подручју и на планинама дуваће јак ветар, а на југу Баната и олујни. Температура ће бити од пет до највиших 12 на северозападу и у Тимочкој Крајини, а до 20 на југу земље. Метеоролози упозоравају да су могуће обилније падавине.

У недељу, у северним, западним и централним крајевима биће осетно хладније и ветровито, понегде са слабим снегом, а у осталим крајевима релативно топло, са кишом местимично. Почетком следеће недеље биће облачно, хладно, местимично са снегом. Температуре од минус три до три на северу и девет на југоистоку. У периоду од 20. до 24. марта, очекује се облачно и хладно време, местимично са кишом и влажним снегом, уз даље повећање снежног покривача.

Извор Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/narednih-dana-kisa-i-osetno-hladnije-vreme/