НАСТАВЉЕНО ПРИКУПЉАЊЕ ПОТПИСА ЗА УВОЂЕЊЕ ДОЖИВОТНЕ РОБИЈЕ ЗА УБИЦЕ ДЕЦЕ

У Паланци је јуче настављено прикупљање потписа којима грађани Србије могу да дају подршку иницијативи Фондације Тијана Јурић да се уведе казна доживотног затвора. Као и дан раније иницијатор акције је Удружење „Сви до 23“ а овог пута у центру града је прикупљено још 200 потписа.

Формулари могу да се потпишу на штандовима постављеним на најпрометнијим локацијама у преко 40 градова и места, све до недеље, 29. октобра.
Иницијативу Фондације Тијана Јурић да се у Кривични законик уведе нова санкција која би заменила постојећу максималну казну од 30 до 40 година за починиоце најтежих облика тешких кривичних дела каква су убиство детета, малолетника или трудне жене, претходних дана је путем друштвених мрежа подржао изузетно велики број људи из свих крајева Србије, најављујући тако свој излазак на штандове. Атмосфера подсећа на ситуацију из 2015. године када се Фондација борила да држава измени Закон о полицији и усвоји нови члан, такозвани “Тијанин закон”.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nastavljeno-prikupljanje-potpisa-za-uvodjenje-dozivotne-robije-za-ubice-dece/