НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА СТЕФАНА ФИЛИЋА

Пред Вишим суду у Смедереву у петак је настављено суђење у случају убиства осамнаестогодишњег Стефана Филића за које су окривљени Никола Бојовић (20) и Митар Пандуровић (20) из Велике Плане.Kао сведоци саслушани су рођени брат покојног младића, Андреја Ф. (16), као и њихов друг, малолетни Милан Р.

Они су кобне ноћи били са Стефаном, а пред судом су у петак тврдили да су га двојица оптужених претукли без икаквог повода. Према њиховим речима, све је почело када је Бојовић, због смејања, ударио „ћушку“ Милану Р., због чега је Стефан пришао у намери да спречи сукоб. Оптужени се и даље бране тиме да је у питању била туча и да нису криви за убиство.

Иначе, окривљени су, како се сумња, мучки претукли Стефана 2. фебруара ове године, испред локала „Бродолом“ у Великој Плани. Насилници су насрнули најпре на Филићевог млађег брата и друга, а затим се умешао и Филић желећи да их растави, али је сукоб младића по свему судећи ескалирао.

Несрећни Стефан, иначе матурант Економске школе у Великој Плани, преминуо је од последица повреда који су му насилници нанели. Наредни главни претрес заказан је за 28. децембар, када би требало да буду саслушана још три сведока. Након тога, уследиће вештачење снимака са камера видео надзора.

Осим са камере клуба “Бродолом” постоји још један снимак трагичног догађаја, са оближње кинеске продавнице, који ће прво прегледати судско веће, након чега ће бити одлучено да ли ће и он бити уврштен у доказни материјал који ће се користити у овом поступку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nastavljeno-sudjenje-u-slucaju-ubistva-stefana-filica/