НАСТАВНИЦИМА ЋЕ БИТИ ПЛАЋЕНО ОДСУСТВО ЗБОГ КОРОНЕ

Влада Србије и репрезенативни синдикати у просвети закључили су посебан колективни уговор који се односи на права запослених који су у условома пандемије, због заразе или самоизолације одсуствовали са посла, објављено је у Службеном гласнику Републике Србије.

Запослени имају право на накнаду плате у висини од 100% основне исплате за месец у коме је привремено одсуствовао са посла због потврђеног корона вируса или због мере самоизолације.

Колективни уговор са Владом Србије потписали су Синдикат образовања Србије, Грански синдикат просветних радника Србије Независност, Унија синдиката просветних радника Србије и Синдикат радника у просвети Србије.

За првих 30 дана одсуства са посла, исплата се врши из буџета Републике Србије, а остатак из средстава обавезног здравственог оосигурања и буџета.

Одсуство са рада запослени доказују решењем надлежног органа, санитарног инспектора, органа надлежног за контролу прелажења државне границе, царинског органа, изводом из евиденције Министарства унутрашњих послова или лекарским дознакама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nastavnicima-ce-biti-placeno-odsustvo-zbog-korone/

1 comment

    • Kojot on 04/07/2020 at 13:52

    Radniku od koga oni primaju platu placa se 60 procenata ,sta je taj radnik gradjanin drugog reda.

Komentari su onemogućeni.