НАТРИЈУМ-ХИПОХЛОРИТ БЕСПЛАТНО НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У ПАЛАНЦИ

На тргу код фонтане у Смедеревској Паланци ради спровођења неопходних превентивних мера дезинфекције затворених простора, данас је постављена цистерна са раствором натријум хипохлорита.

То је прва локација у низу на којој ће бити доступно ово дезинфекционо средство бесплатно за  управнике зграда, радње и све грађане. Најављено је постављање контејнера на још седам локација у граду као и по селима.

Дезинфекционо средство за све грађане обезбедила је општина Смедеревска Паланка и ЈКП Водовод. Канистери ће свакодневно бити допуњавани и увек доступни грађанима и управницима јер је у овом моменту од изузетног значаја одржавање хигијене и дезинфекција стамбених објеката.

ШТА ЈЕ НАТРИЈУМ-ХИПОХЛОРИТ И KАKО СЕ KОРИСТИ – Натријум-хипохлорит (НаОЦл) је једињење које се најчешће користити за пречишц́авање воде, чишћење површина, избељивање и неутралисање мириса. То је бистар, благо жуц́касти раствор карактеристичног мириса. Натријум-хипохлорит је ефикасан против бактерија, вируса и гљивица. Натријум-хипохлорит дезинфикује исто као и хлор. У овој ситуацију у употреби је за дезинфекцију улаза у зграде, ходника, спољних површина пре уласка у кућу, материјала и опреме који нису у директном контакту са храном за људе и животиње, квака, гелендера и другог што није осетљиво на дејство хлора. При руковању са натријум-хипохлоритом неопходно је ностити заштитну опрему, у овом случају грађанима се препоручују рукацице, заштитне маске, наочаре. Средство не сме да дође у контакт са кожом или очима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/natrijum-hipohlorit-besplatno-na-vise-lokacija-u-palanci/