НЕ КОРИСТИТЕ НЕУРЕЂЕНА КУПАЛИШТА-ТОКОМ ЈУЛА ЗАБЕЛЕЖЕНО 11 УТАПАЊА

Kомандант Ронилачке јединице Жандармерије Александар Кикош апеловао је на грађане да не користе неуређена купалишта, не улазе у воду у алкохолисаном стању и неприпремљени у односу на спољашњу температуру.

„Поред бројних апела министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и припадника МУП-а, да грађани не користе неуређена купалишта и обрате пажњу да приликом купања не улазе у воду неприпремљени и у алкохолисаном стању, на жалост, и даље имамо велики број утапања“, изјавио је Кикош.

Осврнувши се на догађај од 10. јула када су се утопили деда и унук у Дрини, Кикош је истакао да је током ове године Ронилачка јединица 16 пута ангажована приликом утапања људи, а међу њима је било троје деце.

„Надам се да се овај број неће повећавати, али је алармантно да је само током јула било чак 11 утапања“, рекао је Кикош.

Током 2016. године, како је командант навео, Ронилачка јединица учествовала је у вађењу 38 утопљеника међу којима је било седморо деце.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ne-koristite-neuredjena-kupalista-tokom-jula-zabelezeno-11-utapanja/