НЕДЕЉНО ЈУТРО У ПАЛАНЦИ ОСВАНУЛО СА СНЕГОМ

У Паланци снег пада од ноћас, а градске зимске службе су већ почеле чишћење главних саобраћајница. Возачи би требало да буду опрезни и да обавезно не седају у  аутомобиле без зимских гума, јер на појединим путвима још увек има угаженог снега.

За Паланку  је предвиђена најнижа минимална температуа од једног степена испод нуле, а максимална свега два степена више.

Зимска служба ПЗП „Пожаревац“ и „Нискоградња“ је изашла на терен и снег се рашчишћава са саобраћајница.

Од руководиоца пункта ПЗП Пожаревац у Смедеревској Паланци Златана Миловановића смо сазнали да су њихове екипе од ноћас на терену и да се снег чисти са коловоза и посипа сољу.

Критични делови попут Крњевачког брда су третирани већ два пута од јутрос.

Према информацијама АМСС-а, у већем делу Србије јутрос пада снег умереног интензитета, док се на подручју јужне Србије очекује киша. Нове падавине условиле су повећање висине снежног покривача, зато треба возити спорије, избегавати нагла кочења и возити на довољном одстојању од возила испред, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима задржавања за путничка возила нису дужа од 20 минута, навео је АМСС.

ВРЕМЕ С. Паланка 

Детаљи:

Температура: 1 ℃
Опис: Облачно
Притисак: 1005.0 хпа
Ветар: – тихо
Влажност: 100 %
Снег: 11 цм

Извор: РХМЗ
Последња измена: 03.12.2017. 10:15

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nedeljno-jutro-u-palanci-osvanulo-sa-snegom/