НЕВРЕМЕ ЗАХВАТИЛО ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ-ЗА ЂУРЂЕВДАН НАРАНЏАСТИ МЕТЕО АЛАРМ

Метеоролози су за данас најавили могућност временских непогода у појединим деловима Србије.  Наранџасти метеоаларм у суботу је на снази је у подручју Бачке, Срема, западне и југозападне Србије и на територији Косова и Метохије. Остатак Србије је под жутим метеоалармом.

Прогноза за други дан викенда „обојила је у наранџасто“ све делове наше земље сем Бачке, Срема и западне Србије који су „у жутом“.

Наранџасти метео-аларм означава опасне временске прилике. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе.

Главни град Србије и околину данас у поподневним часовима „погодио“ је град величине лешника, а непогода је у самом центру Београда трајала десет до 15 минута.

Невреме праћено грмљавином и градом величине лешника погодило је вечерас око 18.30 Нови Пазар и околину. Град је падао десетак минута, а још није познато да ли је причинио материјалну штету на објектима, возилима или пољопривредним засадима.

Неколико ариљских села вечерас је захватио изузетно крупан град величине ораха који је нанео огромну штету у засадима малине у селима Миросаљци, Драгојевац и Трешњевица.

Јака киша и град погодили су данас после подне и центар Ивањице и околна села. Незапамћена олуја почела је око 18 часова и 45 минута, а према речима очевидаца такву кишу не памте годинама уназад. Заједно са кишом падао је и град величине ораха у три наврата више од 15 минута.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nevreme-zahvatilo-delove-srbije-za-djurdjevdan-narandzasti-meteo-alarm/