НИКОЛА ВУЧЕН, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СМЕД ПАЛАНКА НА ДОДЕЛИ СЕРТИФИКАТА О ПОДРШЦИ ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ У НИШУ

Влада Швајцарске оснажује рањиве групе у Србији кроз подршку социјално иновативним пројектима
Сертификати о финансијској подршци Владе Швајцарске од 350.000 евра, преко програма Свисс ПРО, за спровођење социјално иновативних пројеката организација цивилног друштва и пружању техничке подршке локалним самоуправама, данас су свечано уручени представницима цивилног и јавног сектора у Нишу.
У оквиру два јавна позива спроведена под слоганом “Нове идеје по мери заједнице”, одобрена је подршка за 26 организација цивилног друштва, док техничку подршку намењену локалним самоуправама за спровођење пројеката у партнерству са цивилним сектором добија 16 градова и општина у Србији међу којима је и општина Смедеревска Паланка.

Свечаности доделе сертификата присуствовао је Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка.

„Задовољство је видети почетак пројеката који ће унапредити социјално укључивање, здравствене услуге и образовање за рањиве групе, јер то је од великог значаја за локалне самоуправе и заједнице“, рекао је Саша Могић, помоћник министра за државну управу и локалну самоуправу.

Овим пројектима претходио је процес јавних позива, који су трајали од јуна до августа 2018. године, током којих се пријавило 85 организација и 16 локалних самоуправа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nikola-vucen-na-dodeli-sertifikata-o-podrsci-vlade-svajcarske-u-nisu/