НОЋ МУЗЕЈА У ПАЛАНЦИ НА ШЕСТ ЛОКАЦИЈА

Под темом „Слобода“ 18. маја широм Србије, своја врата отвориће не само бројни музеји, галерије и установе културе, већ и многа заборављена здања и институције богате историјом, са жељом да оживе успомене на људе, догађаје и места која заузимају кључне улоге у освајању различитих слобода.

У Паланци ће током Ноћи музеја публика моћи да обиђе шест локација широм града.

Архив „Верослава Вељашевић“ ће у суботу, 18. маја, бити укључен у манифестацију „Ноћ музеја“, и биће отворен у периоду од 18 – 23 часа.  Сви посетиоци ће моћи да се упознају са радом наше установе, погледају изложена документа и фотографије, као и другу архивску грађу сходно свом интересовању.

У Библиотеци „Милутин Срећковић“ ће од 18 часова бити одржана промоција монографија др Ане Милошевић „Пожаревачки мир 1718 на картама, гравирама и медаљама“

У KОЦ „Kруг“ од 18:00 биће одржана илзожба радова полазника школе цртања, изложба скулптура од метала Марка Ивковића, изложба скулптура од пластелина Зорана Спалевића, пројекције филмова Чарли Чаплина као и обележавање 50 год. од Woodstocka аудио визуелном презентацијом.

 У фоајеу позоришта у 19:00 часова ће бити отворена изложба Музеја позоришне уметности Србије „Позоришна фотографија у Србији до 1914. године“, ауторке Мирјане Одавић.

 Народни музеј је припремио пројекцију филмова. Кратки филм „Сенке“ од 20 часова , филм „Галипоље“ од 21:30  и филм „Дечак и генерал“ од 23:00.

У Меморијалној галерији „Душан Старчевић“од 20.30 часова биће отворена самостална изложба аутора Павла Грчића из Београда.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/noc-muzeja-u-palanci-na-sest-lokacija/