НОВА ДРАМА У ФШВ ГОША-РАДНИЦИ СПРЕЧИЛИ УЛАЗАК НОВОГ ДИРЕКТОРА У ФАБРИКУ

Данас су радници ФШВ Гоша  спречили новог генералног директора Радишу Савића да уђе у фабричке просторије, док не исплати дуговања. Ситуација је била напета па је интервенисала и полиција.  Нови директор је потом отишао у полицију и тужилаштво док су радници остали испред улаза у фабрику.

Према речима Милана Вујчића они су од 1. новембра поново ушли у Генерални штрајк али уз обављање минимума процеса рада, како би заштитили фабрику и своја радна места. Вујчић је рекао да ово нису хтели да обелодањују у медијима као не би „таласали“ непотребно. Вујчић и радници су револтирани овом сменом директора, јер како кажу на овај начин ће се довести у питање сви споразуми и договори са досадашњим директором и поново ће се водити преговори са новим руководством и тако би вероватно ишли у недоглед.

Такође су сазнали и да Небојша Филиповић, власник фирме АА Капитал Консалтинг 2017  из Земуна, основане пре два месеца, који је покренуо стечај над Гошом због дуга од 400.000 евра, има кривичну пријаву из 2015 године, због преваре туриста, као власник неке туристичке агенције, каже Вујчић.

Радници ће настаити блокаду фабрике и ни по коју цену неће дозволити новом директору Савићу приступ просторијама фабрике тврди Вујчић.

Такође како сазнаје портал Паланка данас  док се ова драма одвијала у Гоши једна делегација представника  радника је боравила у Београду у Влади Републике Србије на договору око помоћи радницима у целокупној ситуацији.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nova-drama-u-fsv-gosa-radnici-sprecili-ulazak-novog-direktora-u-fabriku/