НОВА ИЗЛОЖБА У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ-„ПУТУЈУЋА ПОЗОРИШТА У СРБИЈИ ОД ДРУГЕ ПОЛОВИНЕ XIX ВЕКА ДО 1945“

Установа Културни центар, Градско позориште и Народни музеј у Паланци, у оквиру пратећег програма Фестивала дечијег драмског стваралаштва „Враголасте позориштарије“, угостиће Музеј позоришне уметности Србије.
Изложба „Путујућа позоришта у Србији од друге половине XIX века до 1945.“ биће отворена у Народном музеју у Паланци, а том приликом ће говорити њен аутор, мр Александра Милошевић, виши кустос.
Уверени смо да ће садржај поставке пријати свим нашим суграђанима, љубитељима позоришне уметности и редовним посетиоцима Музеја, а позивамо и све заинтересоване и радознале да у поставци уживају. Почетак овог несвакидашњег културног догађаја, заказан је у 19 сати, у понедељак, 2. октобра.
Изложба траје до новембра, а заједнички задатак руководстава установа културе у Паланци, јесте остваривање континуиране сарадње са Музејом позоришне уметности Србије из Београда, али и са другим институцијама културе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nova-izlozba-u-narodnom-muzeju-putujuca-pozorista-u-srbiji-od-druge-polovine-xix-veka-do-1945/