НОВА ПРАВИЛА ЗА ДОПУНУ УРЕЂАЈА ЗА ЕНП

Допуна уређаја за електронску наплату путарина је од 15. јула ове године могуће извршити искључиво на видно обележеним саобраћајним каналима,  у минималном износу од 2.000 динара, без права на остваривање попуста, саопштено је из ЈП „Путева Србије”.

Да би се свим учесницима који се определе за плаћање путарине електронским путем омогућио комфоран пролазак без заустављања кроз наплатне станице, ЈП „Путеви Србије“ је донело горе наведену одлуку.

Одлука је донета због учесталих поступака појединих учесника у саобраћају, који на ЕНП каналима допуњавају уређаје само за износ путарине и тиме избегавају евентуално чекање на пролазима за мануелну наплату путарине и праве застоје у протоку возила.

Из Путева Србије напомињу да у зони наплатне станице није могуће организовати посебне продајне пунктове за ову намену из безбедносних разлога, односно забране кретања пешака.

Све корисници електронске наплате путарине допуну уређаја за ЕНП могу извршити на 148 продајних места ЈП „Путеви Србије“ и овлашћених дистрибутера која су распоређена дуж свих деоница ауто-пута, на граничним прелазима, као и у већим градовима у Републици Србији. На тим продајним местима, допуна се може извршити у било ком износу и остварити различити попусти, зависно од висине износа уплаћених средстава.

Списак дистрибутивних места за продају и допуну уређаја за ЕНП можете преузети на следећој адреси.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/nova-pravila-za-dopunu-uredjaja-za-enp/