НОВИ ШУМАДИЈСКИ КОРИДОР, АУТО-ПУТ „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ“

Нови Шумадијски коридор односно ауто-пут „Вожд Карађорђе“ биће дуг између 220 и 270 километара, а коштаће од 1,7 милијарди евра до више од две милијарде, у зависности од профила и прикључака на остале коридоре, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

Нови ауто-пут, чију је градњу у недељу најавио председник Србије Александар Вучић, биће у облику слова ипсилон.

Са једне стране ће ићи трасом Младеновац – Орашац – Аранђеловац, са друге Лазаревац – Аранђеловац где ће се спојити, одакле ће ићи даље ка Рачи, Свилајнцу, Депостовцу и Бору, рекла је Михајловић за Тањуг.

Министарка је нагласила да израда пројектно – техничке документације неће трајати годину и по дана, како је видела да су негде рекли у Коридорима Србије већ много краће како би што пре почела градња и додала да ће „Вожд Крађорђе“ бити шести аутопут који теба да почне да се гради ове и наредне године.

„Дужина коридора је између 220 км, и уколико желимо да тај коридор спојимо са Коридором 10 код Малог Пожаревца и са Коридором 11 на аутопут “Милош Велики“, онда ће тај аутопут бити дугачак 270 км“, открива Михајловић.

Каже да је нови аутопут веома важан за Србију и да је име „Вожд Карађорђе“ изабрано пошто је народ тај правац називао шумадијски коридор.

Нови ауто-пут „Вож Карађорђе“ ће се градити у оквиру новог инвестиционог циклуса, наводи Михајловић и додаје да ће се ове године завршава Коридор 10 и део Коридора 11 и да је покретање нових инвестиција веома важно посто су оне замајац привредног развоја земље.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/novi-sumadijski-koridor-autoput-vozd-karadjordje/