НОВО ЛИЦЕ СТАРЕ ЦИСТЕРНЕ ЈКП ВОДОВОД

Након стабилизације са водоснабдевањем у граду радници ЈКП Водовод су наставили са сређивањем  и одржавањем механизацијепотребне за рад. Тако је и цистерна, из које смо добијали пијаћу воду током летњих рестрикриција, стара више од 30 година добила нов изглед.

Како нам је рекао Срђан Борић директор ЈКП Водовод они су префарбали цистерну тако да сада поред функционалности има и сасвим пристојан изглед. Изразили смо жељу да неће бити потребе потребе да се користи, пошто су тренутне количине воде довољне за уредно водоснабдевање свих делова града. Борић нам је и потврдио да са локалног изворишта користимо 76 литара у секунди и из Трновча 44 литара воде у секунди што је довољно за потребе грађана и целодневно водоснабдевање током ових летњих месеци.

Остаје могућност хаваријских искључења услед пуцања цеви или радова на замени вентила али и то је у смањеном обиму откад нема честих рестрикција воде.

Остаје нам да похвалимо директора Борића и раднике Водовода који су уложили напоре да Паланка коначно прегура лето са водом у славинама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/novo-lice-stare-cisterne-jkp-vodovod/