НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА КОЛЕКТИВА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

После свих изазова који су били пред нама, терета са којим смо сви, појединачно и колективно суочени, треба честитати и себи и људима око нас за то што смо једни о другима научили. Што је важније, треба бити свестан победе над самим собом, а те су најтеже.

Колико је свако од нас морао да искорачи из зоне комфора и колико је њих који се још нису вратили у своју и не знају када ће. За већину, борба још увек није готова и још увек је и више него неизвесна. То тек треба издржати, нарочито у овим данима када се не зна ко је уморнији, ми или година која је већ у почетку носила толико неиспуњених очекивања. Данас готово сви имамо само једну жељу – исту. Нећемо је изговорити.
Многи су изгубили у овој борби, многи нису успели. Зато, цените ситнице, у свему нађите разлог за срећу, па се тихо радујте ако имате чему. Мера је одувек била најважнија, у свему. У послу, пријатељству, љубави, животу… Важније него икада је знати докле се сме. Не дирати туђу рану, бити ту, а не бити терет. Нека буде довољно то што у рукама имамо шансу за неке нове победе. Свеж почетак. И то што смо и даље заједно, макар у мислима и срцу. И то што је могуће волети живот након свега.
Људе памтимо по делима, али хајде да вечерас кренемо од речи, посебно од оних које нисмо изговорили, а требало је. Наше је да се кроз личне борбе развијамо, растемо и сазревамо, да се дајући љубав обнављамо. Јер, сећате се, само се срећа умножава када се дели. Противно свим законима. Срце ипак има своје разлоге.Зато га и следите, јер само је то прави пут. Остало су пречице, а оне никад нису довеле до циља.
Ми вам, свакако, желимо да остварите све своје циљеве, замисли и жеље у годинама које следе. Нека у поноћ свако од нас, чиста срца помисли на оно најважније, нека пригрли најдраже и наздрави животу. И нека не очекује много, бар не више од онога што је заслужио, а и са тим треба пажљиво. Живели ви нама.
Колектив ОШ „Олга Милошевић“

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/novogodisnja-cestitka-kolektiva-os-olga-milosevic/