ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“, ШКОЛЕ, ВРТИЋИ И МУЗЕЈ УКЉУЧЕНИ У ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НАЦИОНАЛНЕ НЕДЕЉЕ ПОДРШКЕ ДОЈЕЊУ

Општа болница „Стефан Високи“ из Смедеревске Паланке носилац је програма којим се обележава и промовише Национална недеља подршке дојењу. Сарадници у обимном програму су Народни музеј, ХТПШ „Жикица Дамњановић“, ПУ „Чика Јова Змај“, Удружење „Родитељ“ и Музичка школа „Божидар Трудић“.

Програм почиње 30. септембра у 10 часова концертом Музичке школе „Божидар Трудић“ на отвореној сцени Болнице.

У наставку од 12 часова у Народном музеју у Смедеревској Паланци биће одржана конференција за медије којом ће бити отворена изложба и промовисани резултати сарадње Болнице, Музеја и школе „Жикица Дамњановић“ на припреми изложбе посвећене промоцији дојења. Циљ рада у школи и у музејској радионици да  млади будући медицински радници представе своја знања али и упознају са хуманистичким приступом у интеракцији са посетиоцима музеја.

Сутрадан, 1. октобра, у Општој болници „Стефан Високи“ програм почиње у 10 часова Пузијадом деце из ПУ „Чика Јова Змај“ на отвореној сцени Болнице, а од 13 часова, на одељењу гинекологије, Удружење “Родитељ“ одржаће радионицу посвећену дојењу.

Семинар за лекаре под називом „Дојење – основа здравља“ је стручна круна овог програма и почеће у 14 часова у Народном музеју у Смедеревској Паланци. Скуп је акредитован као семинар прве категорије за лекаре, стоматологе, фармацеуте и биохемичаре. Носилац акредитације је Континуирана Медицинска Едукација ОБ „Стефан Високи“ а предавачи су педијатри др. Никола Ристић, др. Срђа Николић и др. Јелена Милоски, као и гинеколог др. Ивана Лешевић и радиолог др. Данијела Радивојевић. Улаз је слободан.

 На завршетку програма ученици медицинске школе провешће лекаре кроз излoжбу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ob-stefan-visoki-skole-vrtici-i-muzej-ukljuceni-u-obelezavanje-nacionalne-nedelje-podrske-dojenju/