ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВИСОКООБРАЗОВАНЕ РОМЕ И РОМКИЊЕ

Позивају се сви високообразовани припадници ромске националне мањине, до 30. година старости, да се јаве Националном савету ромске националне мањине због извођења стручне паксе у јавним установама у Републици Србији.

Национални савет ромске националне мањине, у преговорима је са министратсвом за државну управу и локалну самоуправу, као и са Националном службом за запошљавање, око ангажовања више од 70. виосокообразовних припадника ромске заједнице, кроз конкурс за стручну праксу. Извођење стручне праксе, отпочеће одмах након потписивања Протокола о заједничком деловању, између министарства за државну управу и локалну самоуправу, НСЗ-а и Националног савета ромске националне мањине.

Kако би смо креирали базу података и на време установили тачан број припадника ромске заједнице са стеченом дипломом високе школе или факултета, позивамо све Роме и Ромкиње из Србије који испуњавању критеријуме, да се јаве најкасније до 19. фебруара путем Е-маила: mediasluzba@romskinacionalnisavet.org.rsи том приликом пошаљу скенирану потврду о пријави на евиденцији за запошљавање.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/obavesetenje-za-visokoobrazovane-rome-i-romkinje/