ОБЈАВЉЕН РАСПОРЕД БУДУЋИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА, СУТРА УПИС

Распоред ученика по средњим школама објавило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а начин на који се долази до тих информација састоји се из неколико корака:

  1. Прво што треба да урадите је да приступите сајту министарства, тј. делу за унос јединствене шифре ученика. Страници приступите ОВДЕ.
  2. Унесите своју шифру. Уколико сте правилно унели шифру, отвориће вам се страница на којој се налазе подаци о бодовима оствареним у току школовања, бодови остварени кроз награде на такмичењима и бодови освојени на завршном испиту.
  3. У доњем делу табеле налази се део за исказане жеље ученика у првом и евентуално другом кругу. Поред сваког круга налази се линк “види” где можете погледати вашу листу.
  4. На врху странице налази се информација о статусу ученика. Уколико ученик није распоређен или још увек није објављен редослед кандидата за упис у средњу школу, писаће “Нераспоређен”.
  5. Након објаве распореда ученика, у том одељку би требало да пише име школе и образовног профила за који је ученик имао довољно бодова, а налази се на највишем месту на листи жеља коју је предао.

Након распореда ученика по средњим школама, следи први уписни рок који ће се одржати 9. и 10. јула 2020. године. Сви ученици који остану нераспоређени добиће шансу за упис у другом уписном року, када ће се попуњавати преостала слободна места у свим средњим школама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/objavljen-raspored-buducih-srednjoskolaca-sutra-upis/