ОБНОВА БОЛНИЦА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ, СМЕДЕРЕВУ, АРАНЂЕЛОВЦУ…

У наредне три до четири године у опште болнице у Србији биће уложено око 200 милиона евра, изјавио је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић. 

У току је обнова општих болница у Лесковцу и Лозници, тендер за извођача радова у општим болницама у Горњем Милановцу и Смедереву, а ускоро би требало да почне јавна набавка за извођача радова у општим болницама у Арађеловцу и Смедеревској Паланци.

Благојевић је за Танјуг рекао да се ради комплетна реконструкција објеката од темеља до крова, да се води рачуна о енергетској ефикасности, безбедности објекта, противпожарној заштити, набавља нов намештај и опрема.

„Сада системски приступамо послу. До сада су рађене само оне интервенције које су неопходне – мењан прозор који пукне, кров који прокишњава, инсталације које су дотрајале“, појаснио је Благојевић.

Новац за обнову општих болница обезбеђен је из кредита Развојне банке Савета Европе. Благојевић каже да само грађевински радови по објекту нису испод десет милиона евра без опремања, те се с тим новцем може комплетно обновити петнаестак од 50 општих болница.На томе се неће стати, тако да ће по завршетку пројекта бити покренут нови циклус.

Упоредо са обновом општих болница радиће се и на реконструкцији домова здравља, а Благојевић је указао да се иста пажња посвећује обнови клиничких центара и најмањих сеоских амбуланти.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/obnova-bolnica-u-smederevskoj-palanci-smederevu-arandjelovcu/